Vyhledat

P Ú S Č P S N
Oznámení o plánované odstávce telekomunikačních služeb (EDERA Group a.s.)
Piloxing training day
7. 9. 2021 - Uzavření Městského úřadu Lázně Bohdaneč
Okresní výstava okrasného ptactva, drobného zvířectva a včelařská výstava
Okresní výstava okrasného ptactva, drobného zvířectva a včelařská výstava
Piloxing - již zítra ukázková hodina pro nováčky, nová hala Lázně Bohdaneč
Krajské dožínky Pardubice
Drobečková navigace

Úvod > Občan > Oznámení a hlášení > Sportovní park Pardubice 2020 dostal zelenou - Tisková zpráva

Sportovní park Pardubice 2020 dostal zelenou - Tisková zpráva

(Magistrát města Pardubic/Kancelář primátora/tiskový úsek)

Pardubice, 5. června 2020

Sportovní park Pardubice 2020 dostal zelenou

Sportovní park Pardubice se letos v srpnu uskuteční! Institucionální partneři, město Pardubice a Pardubický kraj, se seznámili s upravenou podobou projektu a dali pořadatelům této oblíbené sportovní akce zelenou.

„Epidemiologická situace ve světě nám poměrně naháněla strach, ale jsme šťastní, že se v srpnu uvidíme! Upravili jsme podobu projektu, posílili hygienické zázemí na všech sportovištích a věříme, že jsme schopni dodržet všechna nařízení tak, abychom nařízení vlády a hygieny dodrželi a lidé se na stanovištích nekumulovali,“ uvedl s úlevou hlavní manažer projektu Pavel Stara.

Sportovní park se bude konat tradičně druhý srpnový týden, letos tedy od 8. do 16. srpna v oblíbeném parku Na Špici. „Sportovní park se stal tradicí, akcí, bez které bychom si léto v našem městě již nedokázali a hlavně nechtěli představit. Přeji si a doufám, že letošní ročník, co se sportovního vyžití týká, proběhne bez výrazných omezení a akce opět přiláká ke sportu malé i velké nadšence,“ uvedl primátor města Pardubic Martin Charvát. „Srpnová akce má své pevné místo v kalendáři mnoha rodin nejen v Pardubicích, ale v celém Pardubickém kraji. Strávit pohodový den ve městě a zasportovat si v krásné lokalitě jezdí rodiny z širokého okolí a jsem velmi rád, že se akce uskuteční i v této nelehké době. Sportovní park jako kraj podporujeme od samého začátku a opětovně děkuji organizátorům, že to nevzdali a projekt přizpůsobili aktuální situaci,“ doplnil hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Sportovní park patří do rodiny Pardubických tahounů a posiluje tak řady oblíbených, unikátních akcí s nadregionálním přesahem, které patří mezi „rodinné stříbro“ města Pardubic. „Navazuje na projekt z roku 2016 s názvem Olympijský park Pardubice, který během 17 dní navštívilo více než 350 tisíc návštěvníků. „Úspěšně se navazovalo v dalších letech a jsem moc rád, že ani letošní rok nebude přes aktuální náročnou situaci výjimkou,“ řekl náměstek pardubického primátora pro sport Jakub Rychtecký. „Spoustu skvělých, tahounských i netahounských, akcí museli pořadatelé zrušit. Dotazy, zda sportovní park bude, dostávám už několik týdnů a jsem rád, že už mohu kladně odpovídat. Z vlastní zkušenosti vím, jak moc rodiče prahnou po zábavě pro děti, park Na Špici a jeho okolí bude letos určitě v hledáčku celé mé rodiny,“ dodal náměstek Rychtecký.

Na řekách i v parku se představí pět desítek sportovních klubů z Pardubic a okolí. Díky hrací kartě mohou malí i velcí sbírat záznamy o zdolání jednotlivých disciplín - za zdolání 12 sportovních disciplín obdrží diplom s jejich jménem a za zvládnutí 16 disciplín medaili. Hrací karta bude od července v prodeji v pardubickém infocentru za 80 korun, vstup do parku je samozřejmě zdarma.

„Každý rok chystáme pro návštěvníky novinku v programu  -  letos jsme do něj zařadili velmi oblíbenou freestyle zónu. Potěšíme malé i velké gladiátory  -  překážkové závody Gladiator Race Run rostou stále na oblibě a těší nás, že tuhle akci můžeme znovu nabídnout. Stejně jako loni postavíme přednáškový stan a věřte, že návštěvníky čeká nejedno zajímavé setkání,“ uvedl manažer projektu Pavel Stara. „Spolu s pozitivními zprávami je ale nutné zmínit i to, že letošní park bude bez kultury – chceme předejít větší kumulaci lidí a pódium vůbec stavět nebudeme,“ dodal Stara. Konat se letos nebude ani oblíbený barevný běh, který vždy rozhýbal celý park Na Špici. Pořadatelé akce Barvám neutečeš ale počítají se zastávkou v Pardubicích 14. srpna roku 2021.

Pořadatelé věří, že i letos přiláká Sportovní park Pardubice do Pardubic návštěvníky ze všech koutů regionu. Hlavním cílem akce zůstává představit rozmanitost sportovních odvětví a prohloubit v dětech zájem o aktivní pohyb. Město Pardubice akci podpořilo částkou 1,2 milionu korun z Programu podpory Pardubičtí tahouni, mezi zapojené sportovní kluby pak rozdělí dalších 500 tisíc korun na náklady spojené s chodem stanovišť a náborovou činností. Pardubický kraj na letní sportování vyčlenil půl milionu korun.

Sportovní park Pardubice 2020.pdf